Badania alergiczne, alergeny

LUS alergia badania alergiczne alergenyPrzygotowaliśmy dla Państwa pakiety badań alergicznych, które zawierają po 20 alergenów:

  1. Pokarmowy – orzech laskowy. orzech ziemny, migdał, mleko, białko jaja kurzego, żółtko jaja kurzego, ziemniak, seler, marchew, pomidor, dorsz, krewetka, brzoskwinia, jabłko, soja, mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, ryż, kiwi.
  2. Wziewny – Tymotka łąkowa, tomka wonna, kupkówka pospolita, żyto, olcha, brzoza, leszczyna, dąb, ambrozja, bylica, babka lancetowata, dermatophagoides pteronyssinus, dermatophagoides farinnae, kot, pies, koń, penicillium nota tum, cladosporium herbarium, aspergillus fumigatus, alternaria alternata.
  3. Pediatryczny wziewny – Tymotka łąkowa, żyto, olcha, brzoza, leszczyna, bylica, mniszek lekarski, babka lancetowata, dermatophagoides pteronyssinus, dermatophagoides farinnae, kot, pies, koń, świnka morska, królik, chomik, penicillium nota tum, cladosporium herbarium, aspergillus fumigatus, alternaria alternata.
  4. Pediatryczny – Trawa mix (tymotka łąkowa/żyto), brzoza, bylica pospolita, dermatophagoides pteronyssinus, dermatophagoides farinnae, kot, pies, koń, cladosporium herbarium, aspergillus fumigatus, alternaria alternata, białko jaja, żółtko jaja, dorsz, mleko, alfa-laktoalbumina, beta-laktoalbumina, kazeina, BSA surowicza albumina wołowa, maka pszenna, ryż, soja, orzech ziemny, orzech laskowy, marchew, ziemniak, jabłko.

Cena powyższych pakietów to jedynie 140 zł za pakiet.

Koszt pojedynczych badań za każdy alergen poza pakietem wyniósłby aż 800 zł.

Wystarczy umówić się na pobranie krwi – tel. 22 643 79 19

Poniżej przedstawiamy alfabetyczną listę wszystkich dostępnych do przebadania alergenów (koszt badania za jeden wybrany alergen to 40 zł):

  1. Acarus siro
  2. Alteria Tenius
  3. Alternaria tenuis
  4. amoksycylina
  5. Aspergillus fumigatus
  6. babka lancetowata
  7. banan
  8. baranina
  9. białko
  10. białko jaja
  11. brzoza brodawkowata
  12. bylica pospolita
  13. całe jajo
  14. Candida albinans
  15. Candida Albinas
  16. cebula
  17. Chironomus plumosus
  18. Chwasty
  19. CIadosporium herbarum
  20. Cladosporium herbarum
  21. czekolada
  22. dąb
  23. dorsz
  24. drożdże browarnicze
  25. fasola
  26. gęś
  27. gluten (gliadyna)
  28. groch
  29. gruszka
  30. gryka
  31. indyk
  32. jabłko
  33. jad osy Vespula
  34. jad pszczoły
  35. jad szerszenia europejskiego
  36. jaja
  37. jęczmień
  38. kaczka
  39. Karaluch
  40. kawa
  41. kazeina
  42. kiwi
  43. kłosówka wełnista
  44. komar
  45. komosa biała
  46. koń
  47. koperek
  48. kostrzewa łąkowa
  49. kot
  50. krewetka
  51. krowy
  52. kukurydza
  53. Kupkówka pospolita
  54. kura
  55. kurczak
  56. kurz
  57. lateks
  58. Lepidogłyphus destructor
  59. leszczyna
  60. leszczyna pospolita
  61. łosoś
  62. małż jadalny
  63. marchew
  64. mąka pszenna
  65. mleko krowie
  66. mleko krowie – alfa – laktoalbumina
  67. mleko krowie – beta – laktoglobulina
  68. musztarda
  69. naskórek chomika
  70. naskórek królika
  71. naskórek owcy
  72. naskórek świnki morskiej
  73. odchody gołębia
  74. ogórek
  75. Olcha
  76. Olsza szara
  77. orzech laskowy
  78. orzech pistacjowy
  79. orzech włoski
  80. orzech ziemny
  81. owies
  82. Penicilium notatum
  83. Penicillinum notatum
  84. pieprz
  85. pierze (pióra gęsi)
  86. pietruszka
  87. pióra kaczki
  88. pióra kanarka
  89. pióra papużki falistej
  90. pomarańcza
  91. pomidor
  92. prusak
  93. pies
  94. pszenica
  95. roztocze D. farinae
  96. roztocze D. pteronyssinus
  97. ryż
  98. seler
  99. ser cheddar
  100. sierść kota
  101. sierść psa
  102. soja
  103. soja
  104. Tomka wonna
  105. topola
  106. truskawka
  107. trzcina pospolita
  108. tuńczyk
  109. tymotka łąkowa
  110. Tyrophagus putescentiae
  111. wełna
  112. wiechlina łąkowa
  113. wieprzowina
  114. wierzba
  115. wołowina
  116. ziemniak
  117. żółtko jaja
  118. życica trwała
  119. żyto